Да поканим лятото с вкусен замразено-горещ шоколад 11548

Навън вали – това е репликата, която от близо три седмици чуваме непрекъснато и съответно се питаме, кога ще спре този неспирен дъжд. Кога Слънцето ще изгрее и ще стане топло и приятно навън, подходящо за дълги разходки и забавни игри. Решихме, че ако привлечем Слънцето и топлите му слънчеви лъчи с нещо вкусно и разхлаждащо може би най-накрая ще дойде. Дори и да не помогне, поне ще си подсладим дъжда с този чудесен и интересен замразено-горещ шоколад.

За приготвянето на тази вкусна напитка ще са ви необходими:

захар – 3 супени лъжици
масло – 2 супени лъжици
смес за горещ шоколад на прах – 3 супени лъжици
шоколадови пръчици – 1/3 чаена чаша
парчета бял шоколад – 1/3 чаена чаша
прясно мляко – 350 гр.
кубчета лед – 1 чаена чаша
сметана – на вкус
мини шоколадови бонбони
парченца шоколад – за украса
мама – за помощ

Начин на приготвяне:
За начало смеси и приготви на водна баня сместа за горещ шоколад, захарта и маслото. Ако те е страх от израза “водна баня” нека да обясним, че това е лесно. Взимате една тенджерка и я пълните с вода. В тази вода сложете малко по-малка тенджерка, а нея – сместа и поставете всичко на котлона. Следете я, разбърквайте я от време на време и когато видите, че захарта и маслото са разтопени, значи е готово. Водната баня не е трудна, нали?

В добре разтопените продукти добавете парчета бял шоколад и шоколадови пръчици. Но внимание – не махайте сместа от водната баня, нека и шоколадът да се разтопи, по същия начин. Когато се разтопи добавете и млякото, махнете от котлона и оставете сместа да се охлади.
След това, към вече изстиналата смес добавете лед. Сипете в подходяща чаша и украсете със сметана, мини бонбони и парченца шоколад.

Това е всичко, напитката е готова. Направете я с приятели ще е забавно. И да се надяваме, че колкото повече от вас я направят, толкова по-бързо ще дойде и хубавото време.

Advertisements

About Lora Veleva

Hello, world! I'm Lora and this is my blog. I am a 14-year-old hip-hop dancer with a passion for reading. Here you will read about all of my adventures in life. So what are you waiting for? Have fun, explore and enjoy! :)

Posted on April 30, 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Хубава идея! На бас,че ще е вкусно.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: